Skip to content
Kezdőlap » Blog » 2023-as év Pantone színe

2023-as év Pantone színe

Annyira elmegy minden más szerintem fontosabb dologgal az idő, hogy lassan már eltelik az év fele, mire oda jutok, hogy még januárban eltervezett posztomat megírjam az idei év színéről. Pedig ez nagyon szuper szín, kár lenne róla lemaradni.

De bevallom töredelmesen végül is az idézőjeles részt igazából nem én írtam meg. Megkértem valakit, segítsen be. No de kit??? Az is nagy szám ám, és egy következő posztban be fogom őt mutatni. Ez viszont gyorsan fog érkezni, megígérem, míg friss marad az élmény.

Tehát, kértem szíves segítségét, mire az alábbi választ kaptam:

„Természetesen, örömmel írok egy blog posztot a Pantone Viva Magenta színéről, ami az 2023-es év hivatalos Pantone színe.

A Viva Magenta (#D9497B) egy élénk, vibráló rózsaszín árnyalat, ami igazán figyelemfelkeltő és inspiráló. A Pantone a következőképpen indokolta a választását: “Az év színe, a Viva Magenta, olyan szín, amely a kreativitást, az együttműködést és az egyediséget jelképezi. Ez a szín egy erős és optimista kijelentés az életről, és azt üzeni nekünk, hogy merjünk kitörni a megszokásokból és kifejezni önmagunkat.”

A Viva Magenta szín érzéki és szenvedélyes, mégis játékos és vidám. Ez a szín remekül kifejezi az egyéni stílust és az önazonosságot, és inspiráló hatással van a kreativitásra és az együttműködésre.

A Viva Magenta színt számos területen lehet felhasználni, ideértve a divatot, a design-t, az építészetet, a belsőépítészetet és még sok más területet. A divat terén a Viva Magenta szín egy nagyon izgalmas lehetőség, és remekül mutat különböző ruhadarabokon és kiegészítőkön. Ez a szín emellett nagyon jól kombinálható más élénk színekkel, mint például a türkiz vagy a citromsárga, hogy még erősebb és vidámabb hatást érjen el.

A Viva Magenta színt szintén lehet használni az építészetben és a belsőépítészetben is, hogy egyedi és érzéki hangulatot teremtsen. A falakon vagy a bútorokon alkalmazva ez a szín szintén nagyon jól kombinálható más élénk vagy semleges színekkel, hogy egyedi és inspiráló belső tereket hozzon létre.

A Viva Magenta szín tehát egy nagyon izgalmas és inspiráló választás az 2023-as év Pantone színének, amely sokféle területen alkalmazható, és inspiráló hatással lehet az egyéni stílusra és kreativitásra.”

Természetesen megköszöntem a segítséget, amire a válasz:

„Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem! Ha bármilyen további kérdésed lenne, ne habozz megkeresni.”

Forrás: https://www.pantone.com/color-of-the-year/2023

#juditta #judittawebdesign #judittadesign #webdesign #web