Skip to content

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ

A W3HOST Bt-től több, mint 10 éve vettem az első tárhelyemet, ami a mai napig fut.

Nem elhanyagolható a jelentősége annak, hogy saját felelősségünk a saját weblapunk biztonságáról gondoskodni a saját lehetőségeink szerint, de ők anélkül tudják a szervereik biztonságát fenntartani, hogy korlátoznák az én hozzáféréseimet.

Több, mint 10 év alatt támadásnak se híre, se hamva sem jutott le hozzám. Ettől lehet, hogy volt, de ügyesen nem érzékeltem belőle semmit. Se akadozás, se elérhetetlenség. Ha karbantartási munkát terveznek, jó előre értesítenek. Segítőkészek, minden esetben a megoldásra törekszenek.

„Story: Azért mesélek egy picit erről, mert nem is gondolnánk, hogy inkorrektségben milyen kreatívok az emberek, és mennyire, de tényleg mennyire oda kell figyelni. A megrendelő által igényelt és kifizetett domain nevet egy másik tárhelyszolgáltató tulajdonosa a saját nevére regisztrálta, aki egyszer csak eltűnt. A domain neveket ugyebár időről-időről meg kell újítani, ki kell fizetni. De ha ő eltűnt, akkor te hiába fizetted eddig is, és fizetnéd tovább is a már néhány év alatt az általad (sok munkával és pénzzel) jól befuttatott domain nevedet, nem tudod, mert kiderül, hogy nem is te vagy a tulajdonosa.”

Bár eltünedező, egyszer csak el nem érhető tárhelyszolgáltatóról is sokat hallani. Ezért is vannak félelmeim a hozzáféréseket ki nem adó tárhelyszolgáltatóktól. Nem beszélve arról, hogy ahogy szaladunk a napi rutinunkkal, feladatokkal, és módosítanivalónk akad, nem tudsz más tenni, mint megkérni őket a feladat elvégzésére, de van, hogy napokig rá se tudnak nézni, de a te üzletmeneted pedig pörögne. Ezt akár honnan is nézzük, veszteség.

Elérhetőségük: