Csak is csupán azért érkezik most ez az iromány, hátha valaki csak amiatt rágná a körmét a sarokban, hogy vajon a Ju-Ditta is megfelel e a GDPR-nak.

Aki a rövid verziót szeretné: igen, megfelel, a Ju-Ditta eddig is ennek megfelelően működött. (https://www.ju-ditta.hu/index.php/adatvedelem/)

Ha valaki szeretne kikerülni a rendszerből, csak csettentsen! 🙂

És ím, a hosszabb verzió:
Ahogy közeledett a 2018. május 25-dikei dátum, úgy kezdett egyre sűrűbben cikázni a GDPR kifejezés a neten, plakátokon, mint ronda döglegyek, amiket felriasztottak a nem mondom micsodáról. Megmondom őszintén, mivel én nem olyan nagyon régen megbíztam egy netjogi ügyvédi irodát többek között az adatvédelmi nyilatkozatommal is, így én igyekeztem elhessegetni az egyre inkább bosszantó GDPR-os felrajzást. 25-dike tájékán mivel már a kedvenc oldalaim, blogereim is elkezdtek szívhez szóló hírleveleket kiküldeni, hogy ők mily módon tettek eleget ennek az új szabályzásnak, egy kicsit megálltam megszeppenve, hogy ha ők, akkor bizony nekem is bizonyára van/lett volna ezzel kapcsolatos kötelezettségem. Azonban megkeresésemre a hozzáértőim megnyugtattak, hogy az én dolgaimat ők már eme új követelményrendszernek megfelelően rakták össze, majd ősszel keresem őket újra, hátha kell jogszabály változás miatt aktualizálni. És én így is fogok tenni. Szóval részemről öröm-boldogság, csupán annyi bejelenteni valóm van, hogy a Ju-Ditta rendben vagyon.

Azonban sokkal érdekesebb kérdés, hogy érinti azon egyéni vállalkozókat, akiknek van egy weblapjuk, amin csupán információt osztanak meg a szolgáltatásukról, de semmilyen adatot nem kérnek be, van egy mobil telefonjuk és egy noteszük. Mert lássuk be, egy fodrász, egy szerelő, egy szobafestő, egy kozmetikus egyéni vállalkozónak nincs szüksége más egyébre. E-mailt is ritkán váltanak, a számítógépet messziről kerülik, mintha ördögtől való lenne, ők azok, akik a telefont a fülük és a válluk közé szorítva (mert a kezük épp jár) egyeztetik le az ügyfelükkel, vendégükkel az időpontot, tennivalót. Tényleg adatkezelésnek minősül az, ha a mobilján már névjegyzék van?

Ezeknek a kérdéseknek eredtem most nyomába, ez lesz a következő poszt témája.

Ju-Ditta fix, mint a GDPR!