Rettenet gyorsan elment ez az év. Már nyár vége felé összegezve az évnek azon részét, amin már túl voltunk, csilingelt a vészcsengő a fejemben, hogy nem vitás, az év másik fele is pont ilyen szélvészként fog végig söpörni rajtunk (persze osztva a kemény feladatokat is), jobb, ha már most gondolkodom az ASH 2019-es naptárának témáin. Viszont ahányszor csak eszembe jutott, nem tudtam elterelni a fantáziám a tavasz témájáról. Hónapok alatt sem sikerült. Ahogy már a 2018-as fali naptár blogokban is írtam (..cirka pont egy éve), ennek a cégnek szükséges a koncepció. Mivel én a tavaszban is látok üzenetet egy céggel kapcsolatban, hagytam ezt kibontakozni.

A végeredmény:

A tavasz, mint újjászületés, termékenység, energetikusság, életszeretet, új lendület, pezsgés, új hódítás, kinyílás.

A pillangó a fejlődés és átalakulás. Fejlődésünk következő, előttünk álló fokára irányítja a figyelmünket.

A japánoknál ő a változékonyság szimbóluma. A kínaiak szerint hallhatatlanságot jelent.

Ahogy megérkezett a nyomdából, nyomok egy Insta fotót, tessenek figyelni! 🙂

Korábbi naptárak, csak hogy a sorozat egyben legyen:

2016: Időn (óra) és téren (Föld gömb) át ívelő.. megoldások. És a kolibri? Itt csak idézni tudok, szebben nem tudom megfogalmazni:

“A kolibri nem csak egy egyszerű madár. A szíve ezerkétszázat ver egy perc alatt, és nyolcvanat csap a szárnyával egy másodperc alatt, és ha lefogod a szárnyait, hogy ne repülhessen, akkor tíz másodpercen belül meghal…

Ez itt bizony nem egy átlagos madár, ez egy valóságos csoda. Lelassították a szárnyait egy mozgóképpel, és tudjátok, mit láttak? Hogy a szárnyai nyolcas alakban mozognak. Na, és azt tudjátok, hogy a nyolcas mit jelöl a matematikában? A végtelent.”

“A kolibrik egyik meglepő sajátossága a félelem nélküli természetük, még akár egy sassal is képesek szembeszállni”

2017: Ködből felbukkanó vitorlás hajó. Monumentális, mérnöki építmény. Ami csak ha áll a kikötőben, óhatatlanul is megállunk mellette és csodáljuk egy kicsit. Szinte hallom, ahogy a recsegve ropogva meséli régi idők történeteit, mekkora utakat is tett meg, milyen viharokat állt ki, milyen gyönyörű helyeken járt. A rajta élők ismerik a világ működését. Ismerik a csillagokat, a vizet, a szelet, és ezeket mind igyekeznek a saját szolgálatukba állítani. Egy csodásan megépített hajó csak a tudással együtt lesz megbízható, és ér mindig a megfelelő időben, a megfelelő kikötőbe.

2018: Bölcsesség- időtlenség jegyében. Avagy a korunkkal járó tapasztaltságból adódó bölcsesség-, tudásból fakadó nyugodt magabiztosság.

Teljes blog bejegyzés a korábbi naptárakról: ITT!

Forrás:

Fali naptár – …igen, már 2019…