További szíves felhasználásra bocsátok egy új weblapot (www.perfectklima.hu), melynek tulajdonosa egy klímaszerelő szakember. Egy kétkezi, egyéni vállalkozó szakember, aki ez idáig nem volt jelen az online tereken. Nem volt rá szüksége, munkáinak többségét szájhagyomány útján kapta. Lássuk be, ennél szuperebb, hatékonyabb, megbízhatóbb, hitelesebb marketing aligha létezik a Földön.

Tipikusan az az ember, akinek, ha le kell ülnie a számítógép elé, mintha kínoznák. Nem az ő világa, és kész. De igyekszik a gondolkodás módján változtatni, ha egyéni vállalkozóból mondjuk egy vállalkozássá szeretne fejlődni. Megérti, szükség van megjelenni az online felületeken is, és bár fogcsikorgatva, de megteszi a lépéseket, hogy így is legyen. Ezért keresett meg engem.

Az első megbeszélés alkalmával tisztáztuk az elképzeléseit. Szüksége van logóra, weblapra, egyszer csak névjegyre, szórólapra, autómatricára. Logónak valamilyen jegesmaci-félét, ha már klímákról szól az ő élete. Eddig határozott elképzelései voltak. No, és a weblap tartalom? Hát arról semmilyen elképzelés nincs. De hát egy weblap készítő nem ír tartalmat. Mert nem ír, azaz nem írok. A grafika és a nyelvtan két különböző szakma. Azt bizonyára Kedves Olvasóim is felfedezték már, van némi bajom a helyesírással és fogalmazással néhol. Ráadásul, a szakmai (azaz ez esetben a klíma szakma) tartalom egy harmadik szakma, és nem érthetek annyiféle szakmához, ahányról weblapot készítek. Csodálkozással teli kérdés érkezett is, hogy akkor, ha nem én írom meg a tartalmat, ki fogja, azaz ki szokta? Hát ez az. Patt helyzet. Szóval kivételt tettem. Elküldhettem volna egy olyan céghez, akik tartalomírásra vannak szakosodva, valószínűleg hátast dobott volna annak az árán, hiszen még mindig egy egyéni vállalkozóról beszélünk. Egy nagyobb cég esetében ez nem is lett volna kérdés.

Szóval neki ültem, összeszedtem az irányvonalakat, kutakodtam egy kicsit a neten, kérdéseket gyűjtöttem, és egy 1-2 órás amolyan interjúfélén szorgosan jegyzeteltem az ő tudását, majd ezt követően később, kényelmesen átgondolva, megfogalmaztam. Így született a tartalom. Ismétlem, nem tartozik sem a szolgáltatásaim, sem az erősségeim közé.

A weblap végtelenül egyszerű, csupán információ átadására szolgál, egy kis vizuális effektekkel megfűszerezve. Tulajdonosa nem fog blog cikkeket írni, nem fog senkit szórakoztatni ilyen módon, ahogy én törekszem. A blog tartalom előre meg van írva, olvasható, és több lehet, hogy lesz, lehet, hogy nem. Maximum arra igyekszik rávenni magát, hogy a munkáiról mobillal készített képeit sipp-supp felpenderíthesse az Insta-és Face oldalakra, ha lehet, azt is csak néhány mozdulattal. Ezen oldalak is indulni fognak egyszer csak, ezek azonban még váratnak magukra ….. csak egy kicsit. Csak szépen sorjában, lépésről lépésre. Egy számítógépet minden szempontból nem szerető embernek idáig eljutni is igen nagy lépés.

 

#webdesign #web #design #juditta #judittadesign #graphic

Egy szakember és egy weblap