Most egy rövidke, inkább szemünket simogató blog poszt következik. Egy designernek lehet ildomos volna minden évben írni az Év színéről, de nem mindig vagyon kedvem beállni mindenféle sorokba. De azt viszont látom, hogy végül is nem jön ki idén a könyökünkön a Pantone éve színe témája, szóval jöhetek bátran, különösképp, hogy a 2019-es szín olyan, de olyan retina és léleksimogató. Nekem legalábbis nagyon. Nem fogok túlzásba esni, 2016-ban írtam erről utoljára, akkor is csak a Facebook-on (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1489088238067069&id=1479824875660072&__tn__=K-R).

 

A Pantone egy New Jerseyben található cég, amely a Pantone Színegyeztető Rendszerről, Pantone Matching System (PMS) ismerik, amely egy szabadalmaztatott színtér, amit különböző iparágak használnak, elsősorban nyomtatásra. Noss, eme cég, évről évre választ egy színt, amit kihirdet az Év színének.

Idén ezt választotta:

 

 

 

És íme az előző év termései:

A Pantone a saját weboldalán segítséget is ad ahhoz, hogy milyen, a Korall színnel harmonizáló színekkel lehet kombinálni, különböző színpaletták létrehozásával.

/Katt a képre a többi színpalettáért!/

Továbbá mindenféle designereknek add további inspiráló ötletet is különböző témában:

https://store.pantone.com/eu/en/color-of-the-year-2019-tools-for-designers

 

Forrás:

https://store.pantone.com/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Pantone
https://www.instagram.com/pantone/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_camera

 

#juditta #judittadesign #design #webdesign #web #pantone #fashion #trend

2019 év színe