Szó, mi szó, ez a kényszer „pihenő” nagyon jól fog jönni ahhoz, hogy végre megvalósítsam azokat a terveket, amiket már évek óta csak görgetek magam előtt és fontosak az egyéni jövőm szempontjából. Több időt tudok szánni a Ju-Ditta partnerekre, be tudom végre fejezni a saját új honlapomat, meg tudom írni végre a rengeteg blogot, amiket a noteszomba listázok és csak gyűlik, így ráfeküdve a saját marketingemre is, és persze nem utolsó sorban festegetésre is több idő juthat. Mindig a suszter cipője lyukas, és ezzel gondolom így van nagyon sok vállalkozó, akiknek minden energiájukat és idejüket felemésztette a mindennapi kiszolgálása az ügyfél-/vevőkörüknek. Nyilván a legutolsó a prioritási listán, hogy legyen egy igazán ütős arculatunk, rendben legyen a weblapunk. És nem csak úgy legyen rendben a weblapunk, hogy jól néz ki, hanem igazán hasznos is és informatív is legyen egyben. Ezzel pontosan én is így vagyok, és ha megszakadtam volna se tudok többet kihozni magamból, mert a nap 24 órája sajnos nem elég mindenre.

Talán az a legcélszerűbb is a jelenlegi helyzetben, ha vállalkozóként a ránk szabadult idővel igyekszünk előre gondolkodni és ki-kreatívkodni a nagy újra indulást. Esetleg új termékek fejlesztése, a köré épített marketing megtervezése, marketing duma megírása, avagy gondoljuk újra a weblapunkat, írjunk szakmai cikkeket, már készíthetünk képeket és videókat a Facebook oldalunkra, hogy melegen legyen tartva a parázs satöbbi-satöbbi. Az ilyen lecsendesült, lelassult időszak az igazán jó ötletek melegágya.

 

Pont ma láttam a TV-ben mesterfodrászokról riportokat, hogy mennyire fontos számukra is az inspiráció. Ki-ki más-más forrásokból szerez inspirációt. Nekem is van inspirációs forrásom, és igyekszem felvenni azt a ruhát, hogy jó magam is inspiráljak. Azaz segítsek ötletelni. Ötletelni akár a nagy újra induláshoz.

Ha valakinek most ez következne, hogy újra gondolja vállalkozásának megjelenését a nagyvilágban, gyűjthet magának ezekhez hasonló ötlet tárat, mint például ez itt:  https://hu.pinterest.com/judittawebdesign/

 

Készítettem már réges-régen egyéb segítséget is, egy letölthető, kinyomtatható, jegyzetelhető segédanyagot a nulláról indulóknak, persze egyébként a készülő új weblapomra íródott, ami még nincs kész, de most közzé teszem, hátha valakinek még is jól jön: INDÍTOM A WEBLAPOM LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE – CHECK LIST LETÖLTÉSE

Az anyagon a lábjegyzetek még nincsenek kidolgozva, sok – sok munka vár még rám, azokban jelenleg csak szóban tudok segíteni, idővel azokhoz is elkészülnek az anyagok.

 

Mást nem is tudok mondani a fennálló helyzetünkben, csak hogy: LEGYÜNK KREATÍVAK!
Az elrendelt pihenés – Tehát, kreatívkodás