A múlt héten túl sok háttér munka volt, a hó eleje velejárói. Egy nap sikerült a számítógép előtt be-12 óráznom. Szóval semmi látványos. A heti feladat terv sikeresen teljesült, kivéve, hogy a saját weblapomhoz nem jutottam el. 😀 Éreztem én, hogy nem fog ez simán menni.

A mostani héten ilyesmikkel szeretnék foglalkozni:

• egy logó három látványtervének elkészítése, átadása
  • elviekben (ahogy megkaptam szerződéseket aláírva) elintézendő egy tárhely domian névvel
  • egy régebbi, nem általam készített WordPress weboldal nem működik rendesen, megpróbálom meggyógyítani
  • készülő weblapok tartalom feltöltése. Ennek a végét egyelőre nem is látom😊
  • eljutottam egy általam üzemeltetett weblappal kapcsolatban oda, hogy leadtam. Átadtam egy nálam jobban hozzáértőnek. Ez is időbe telt, mire egyeztettem, konzultáltam, körbejártam. Kettő nem általam készített weblap üzemeltetését átvettem egy ismerőstől, ami jó lecke volt. Az egyik fizetni sem akart, így egy hónap után el is váltak útjaink. A másik korrekt volt, azonban olyan szerkesztővel készült, és olyan tárhelyszolgáltatónál, ami egy végtelenül lassú honlapot eredményezett, és persze teljesen jogos volt a reklamáció. A WordPress-es közösség egyöntetű figyelmeztetése: a tarhely.eu tárhelyszolgáltatót neee! És most már én is tapasztaltam, hogy tényleg ne. De tényleg ne. Illetve azt gondoltam, hogy megtanulom majd azt a szerkesztőt, amivel a honlap készült, de egy konzultáció abban erősített meg, hogy nem ez az irány lesz a jövő. Ezért a havi pár ezer forintért nem érdemes kitanulnom egy olyan pluszt, ami lassan hamvaiba hal. Pont azért, mert alapból lassabb honlap jön létre, mint azzal, amit én ezerszer magabiztosabban használok. Konklúzió: nem vállalok fel olyan weblap üzemeltetést, amit nem én csináltam az első karakterétől kezdve.
  • és persze most már koncentrálódik a tervezés, szervezés az ünnepek felé is.

Mikor, hova megyünk, kinek, mit, mikor, kik hozzánk, melyek a takarítós, vásárlós, főzős napok, mézes, tojáslikőr készítős nap, stb. Hihi… jó lesz! 😊

A karácsonyi dekort már advent elején feltettem szokásommal ellentétben. Most vágytam az ünnep mielőbbi megnyitását jelezve a sorsnak, hogy ezt az évet nagyon egyértelműen, és kardinálisan zárni szeretnénk. És persze a dolgozó szobámba (is) így lett csempészve egy kis varázslat, melegség, olyan hangulatban úszik ezeken a sötét napokon, ami engem felemel. Teljesen más így dolgozni. A komfortomnak a legkomfortosabbja. Mindjárt este 6. Menni kellene mosogatni. 😀 De inkább blogot írok és még kacsingat a fantáziám megágyazni a logó terveknek egy látványos moodboard-ot.

Bár Hála az égnek, nekünk olyan szakmánk van, amire végig szükség volt és van a pandémia időszaka alatt, bajba nem kerültünk. Sőt, engem teljesen megreformált, ugyan időnként nehéz szülésekkel. És ezekért nagyon Hálás vagyok!

Rebegjen lelketek velem eme kis aranyos zene segítségével:

Mit alkotok a héten? – közeleg az ünnep