Ééés már úgy vége is az általam kigondolt alkotói szabadságnak, ahogy igazából létre sem tudott jönni. Múlt héten egy nap alatt két új weblapra érkezett igény egy logó tervezéssel. Persze ezek már az új év feladatai lesznek.

A múlt hét terméseként támadt egy ragyogó ötletem. Anno még a látványtervek, moodboard-ok/stílus lapok elkészítését Photoshopban elkészítve és pdf-ben átnyújtva a megrendelőnek tanították az iskolákban. Még a webdesignra is, nem csak a céges arculatra. És ezt sokáig így is csináltam.

De a webdesignnál egy ideje leszoktam erről, inkább az aldomain-emre felállítok 2-3 weblap demo verziót, amin szépen látszik a design, és most jön az újításom, ide töltöm fel az egyéb, pl. logó látványterveket is, és nem pdf-ben küldözgetem. A képek kattinthatók, kinagyíthatók, élethűbb, szerintem sokkal szuperebb tálalása egy design munkának. A heti terv egyik pontja így teljesült is, elkészültem és átadásra került 3 logó látványterv. Az ügyfél így egy nap alatt is eldöntötte, hogy melyik a nyerő logó. De sajna, míg a weblap hadrendbe nem állt, üzleti titok, nem publikálhatom.

A heti feladatokhoz nem is írtam most fel a saját weblapomat, úgy is nyom belülről, ha akad rá idő, úgy is csinálom, ha meg nem, akkor úgy sem.

Talán mert a következő téma, ami kidolgozásra várt, a ’weblap struktúrák’ első ránézésre nehezebb diónak tűnt. A több, mint egy évvel ezelőtt megtervezett saját weblap struktúrám megtervezésénél már nem emlékszem, hogy ide mi a túrót gondoltam kifejteni. Neki futottam már nem is egyszer, ki jött belőlem három mondat. Elszontyolodva el is engedtem a kezecskéjét, már azon gondolkodtam, hogy leveszem a tervről. Viszont múlt héten egy este (tuuudom, nagyon perverzen fog ez hangzani) karácsonyi dalokat hallgatva úgy megszállt az ihlet, hogy egybe kifolyt belőlem 2 oldalnyi szöveg!

A weblap struktúra egy örök téma, mindig aktuális, és bár ezt a blog posztot terveztem az idei utolsónak, míg friss az élmény bennem, még is csak ezzel fogom búcsúztatni az évet.

Tehát még egyszer jelentkezem a weblap struktúrák témájával, azután már csak januárban találkozunk újra.

Mit alkottam a múlt héten? – 2020., itt a vége