A RENDELÉSI LEHETŐSÉG LEZÁRULT!

HA KÍVÁNCSI VAGY, MIRŐL SZÓLT AZ ANYÁK NAPI KREATÍV PROJEKT:

Bizony sokan vagyunk még olyan szerencsések, hogy köszönthetjük Édesanyánkat Anyák napja alkalmából. Az Anyák napi Kreatív Projekt azért jött létre, hogy aki szokott kedves becsességgel kedveskedni Édesanyjának és kicsit különlegesebbel szeretné meglepni, mint egy csokor virág, ő megtehesse. Ráadásul oly módon, hogy el is mondhassa az ajándékáról, hogy az az anyuci édes gyermekének saját alkotása!

 

Mondjuk egy ilyen?

Vagy egy ilyen?

 

Tehát, Tádáám! Közhírré tétetik az eddig „Hhhmhmmm” Kreatív Projektnek hívott Kreatív Projektem.

Az Anyák Napi Kreatív Projekt!

 

Miről szól a projekt, és Neked mi közöd lehet hozzá?

A fentihez hasonló ajándék elkészítéséhez többféle anyagra, kellékre, eszközre van szükség. Ezeket bárhol, bármikor megveheted. A probléma egy kezdő számára ott kezdődik, amikor meglátja a temérdek anyag- és eszköz választékot, rádöbben, hogy különböző technikák léteznek, amikhez különböző anyagok kellenek. Ha nem jól válogatjuk össze az alkotáshoz szükséges termékeket, akkor vagy nem sikerül az ajándékunk, vagy nem azt a hatást érjük el. Bizonytalanságunkban, ha még nem vesztettük itt el hitünket magunkban, hogy márpedig akkor is megcsináljuk, elkezdünk videókat keresni a neten. Néha találni igazán jó videókat, de sok igen felületesen mutatja be az adott technikát. Elkezdődik egy nyomozás. Vagy elmehetünk egy üzletbe, ahol az eladó két kiszolgálás közben megpróbálja elmondani mi kell, és mit hogyan kell használni, de megmutatni nem tudja. Úgy is jártam már, hogy mikor végre sikerült az anyaglistát összevadásznom, a listával a kezemben egy üzletbe nagy mellénnyel berobbanván kiderült, hogy épp nincs készleten valami. S nem utolsó sorban, sőt, legfontosabb momentum, a feletti döntésünk, hogy milyen szépséges grafika kerüljön a jelenlegi esetünkben például a vászonra. Pont ez a rész az, amit kinéztünk, vagy megálmodtunk. Kutatjuk a szép kinézett rizspapírt, vagy legalább olyat, ami hasonlít hozzá, és tuti pont azt vagy olyat nem kapni. És akkor jöhet az újra tervezés.

Na, de amúgy meg, kinek van erre ideje???

Szóval, tehát ez a Projekt kifejezetten az időhiányos, kreatív témában még nem igazán járatos, de kíváncsi, szívesen elszöszölő Édesanya köszöntőknek szól.

 

De mi az ötlet?

 • segítek Neked saját készítésű, személyes, egyedi anyák napi ajándékot készíteni, amivel meglepheted anyukádat
 • én már kinyomoztam, kitapostam, kipróbáltam, összeírtam az anyagok, eszközök listáját, levideóztam, hogyan csináld, sok tanáccsal ellátlak
 • szembesültem a hibákkal és kipróbáltam, hogy a hibák ellenére miként mutasson még is jól, mint egy igazi műalkotás

 

Na, de tényleg, miről lenne szó?

Saját készítésű szép fali képről van szó, amit úgy tudunk pofásra csinálni, hogy nem kell hozzá különös rajz-, vagy festéstudás, de mégis a miénk. Erre találták ki például decoupage (dekupázs) technikát, amihez milliónyi (nem túlzás), milliónyi gyönyörű rizspapírt, decoupage papírt, vagy szalvétát gyártanak. Ez az egyik, amit meg tudunk lovagolni. A másik, hogy nekem ezzel az volt a bajom, hogy olyat akkor sem csinálnak, ami az én fejemben születik meg. Csak nem nagy igény, hogy legyen rajta egy felirat, pl. Anyukámnak. Mert ilyet nem találni. Vagy még órák kérdése lett volna, hogy találjak, de azért mindennek van határa. Na meg grafikus vagyok, vagy mi a szösz, saját grafikát akartam látni a vásznon. Öreg motoros Kreatív Hobby szaktudorok biztos jót is nevetnek azon egyébként nagy lendületű, nagy mellényű próbálkozásomon, hogy majd én nyomdával legyártatom a saját grafikás rizspapírokat. Ahha! Szóval, Magyarországon nem létezik olyan nyomda, aki egy rizspapírt is beszöszölne a gépébe. Visszapattantam, mint gumi lövedék a vasemberről. Bár le kellett mondanom a nyomdáról, de a saját grafikáról soha. Nyomoznom kellett más technika után is. Van is megoldás, és ráadásul olyan, amihez nem kell nyomda, sem semmi csiribá, ha Neked is van saját grafikád, vagy fotód, akár egy családi piknikről, vagy a kacagó gyerekeidről. Ilyen formán, be is mutatom Neked az első csomagot.

 

1. Csomag: Ragasztásos transzfertechnika

Ez a technika arra jó, hogy sima 80g-os fénymásoló papírra lézer nyomtatóval készített kép, fénykép, áttranszferálható egy vászonra, egy falapra, dobozra, stb.

Ha elsajátítod a technikát és egy kis gyakorlással csupán a fantáziád szabhat határt.

Mit kapsz a Ragasztásos transzfertechnika csomaggal?

 • portré kép / nyomat – “Anyukámnak” felirattal
 • anyagot az elkészítéshez (vászon, ragasztó)
 • opcionálisan választható eszközöket is vásárolhatsz, ha otthon nincs (pl. ecset)
 • hogyan csináld leírást és videót, sok tanáccsal

Igyekeztem mindent úgy összeállítani, mintha most látnánk ilyet először, abszolút kezdőknek. A cél az, hogy később is használhasd ezt a technikát. Nem biztos, hogy elsőre, milliméterről – milliméterre minden szuper pontosra sikerül, hiszen azt a gyakorlat hozza meg. De művész tanoncként azt (is) megtanultam, hogy nem is kell tökéletesre sikerülnie. Hiszen a hibák azok, amik tanítanak, a tökéletlenségek azok, amik egyedivé varázsolnak. A világ úgy sem tudja, hogy TE mit álmodtál meg a fejedben, a saját magabiztosságadon múlik, hogy mit hozol ki belőle és én ezt is megmutatom, hogyan tedd. Az alkotás szabadság (!), a hibáinkkal pedig, pláne az.

Ezért az én videómban a valóságot látod, nem egy sok éves gyakorlattal rendelkező oktatónak az elsőre sikerült, tökéletes alkotását. Hanem egy totálisan, hétköznapi, hasonszőrű kreatívkodni szerető ember lányának az alkotását, az összes hibájával együtt. Nohát, ezért hozunk ki belőle egy olyat, ami pont megfelel a mai divathullám elvárásainak. Amivel mindenképpen fel kell vértezni magad: Türelem! 😀

Mennyi idő egy ilyet elkészíteni?

Semmi esetre se úgy számolj, hogy csinálsz magadnak néhány óra szabad időt, leülsz, elkezded, megcsinálod és kész. Ugyanis a ragasztásnak száradnia kell jó sokat.

 1. felragasztjuk a képet a vászonra, és igyekszünk precízen kisimogatni a beszorult levegőbuborékokat a papír és a vászon közül: kb. 10 – 20 perc.
 2. száradás: ennek adjunk egy éjszakát!
 3. száradás után a papír ledörzsölése a vászonról: 1-2 óra is akár.
 4. kopottas hatás elkészítése, festés 10 -15 perc, száradásra adjunk ugyanennyit.
 5. és végül lakkozás a kép tartósítása véget a jövő kornak pár perc, száradására adjunk 1 órát.

Az időt valamilyen szinten plusz, mínusz befolyásolhatja egyéni sebességünk, mennyire szeretünk elveszni az apróságokban, az alkotás apróbb pillanataiban.

Íme egy kedvcsináló demó videó:

video
2. Csomag : Anyák napi – Repesztős, decoupage technika vászonra

Ez az egyszerűbb csomag, amihez csupán kence-ficéznünk kell különböző anyagokkal. Többféle anyag szükséges hozzá, de kevésbé tudjuk elrontani.

Sokat nem ragoznám ezt. A ragasztásos transzfertechnikához képest egy egyszerűbb megoldást is akartam kínálni, ha valakinek kissé ijesztő lenne, de még is saját készítésű, egyedi darabbal szeretné Édesanyját meglepni.

Aki először próbál ilyet csinálni egyébként, hasonló metódus a megfelelő anyagok, eszközök és hogyan is csináljuk kinyomozása. Mert a repesztő technikának is többféle lehetősége van, amihez különböző anyagok szükségesek. Ha nem a megfelelőt választjuk a megfelelő technikához, akkor már nem is sikerül, amit szeretnénk.

Mit kapsz a Repesztős, decoupage csomaggal?

 • rizspapír
 • anyagot, eszközt az elkészítéshez (vászon, festékek, ragasztó, lakk)
 • opcionálisan választható eszközöket is vásárolhatsz, ha otthon nincs (pl. ecset)
 • hogyan csináld leírást és videót, sok tanáccsal

 

Két technika között az a lényegi különbség, hogy az egyikhez szükséges sok-sok türelem, és még több türelem, majd kitartás, és annak elfogadása, hogy nem biztos, hogy elsőre (másodjára)((harmadjára)) elvárásoknak megfelelően fog sikerülni. Azonban, ha ezt mind bele fektetjük, sokkal nagyobb alkotói szabadságot ad, mint a decoupage technika. Hiszen bármelyik jónak sikerült fotódat felvarázsolhatod nem csak vászonra, hanem egy dobozra, egy fatáblára is.

A decoupage technika is a milliónyi alkotói lehetőséget tartogat, a rizs- és decoupage papírok óriási választékával. Ha megszereztük a titkos hozzávalók- és hogyan csináld listáját, nehéz elrontani. Csak annyi, hogy arról nem a mi családunk, vagy saját alkotásunk, vagy saját üzenetünk fog visszaköszönteni ránk. De ez lehet, hogy csak az én vesszőparipám.

Mennyi idő egy ilyet elkészíteni?

Ennél a technikánál többféle anyagot használunk, és minden egyes fázisnál van száradási idő. Szóval itt sem úgy van ám, hogy leülünk, megcsináljuk és kész.

1. első akril festék réteg felfestése pár percet vesz igénybe, de száradása 10-20 perc körül van.

2. második réteg a repesztő anyag felkenése, ami szintén pár perc, azonban száradása 20-40 perc is lehet.

3. harmadik rétegünk szintén akril festék, aminek a száradása 15-20 perc

4. a rizspapír felragasztása. Elpepecselhetünk vele kb. 10 percet is. Ennek száradási ideje 30-50 perc.

5. és végül lakkozás a kép tartósítása véget a jövő kornak pár perc, száradására adjunk 1 órát.

Íme egy kedvcsináló demó videó:

video

Ha meg akarod rendelni valamelyik csomagot:

Az Anyák napi témája miatt is, és amiatt is, hogy nem ez a fő tevékenységi vonalam, csak egy hirtelen jött fellángolás, ez a rendelési lehetőség egyszeri. Lesz még Kreatív Projekt, de akkor megint mást tanulhatunk majd. Egyszer valamikor, valaha, csupán az időm függvénye. 🙂

Rendelni csak Március 30. – Április 8-dika között lesz lehetséges a https://www.ju-ditta.hu/index.php/uzlet-fooldal/  oldalon található webshopban.

 

Mennyibe kerül?

A Ragasztásos transzfertechnika – csomag: Bruttó 9 900 Ft/db. + Szállítási költség (1030 Ft)

Csomag tartalma:

 • Feszített vászon 33×33 cm
 • Nyomat – 2db
 • Transzfer gél, 100 ml
 • Matt lakk 50 ml
 • Lépésről – lépésre, hogyan csináld anyagok
A Repesztős, decoupage technika vászonra – csomag bruttó 9 500 Ft/db. + Szállítási költség  (1030 Ft)

Csomag tartalma:

 • Feszített vászon 24×30 cm
 • Matt ibolyalila akril festék
 • Matt fehér akrli festék
 • Dekupázs rizspapír A4 csom
 • Egykomponensű repesztőlakk 20 ml
 • Dekupázs ragasztólakk selyemfényű 50 ml
 • Lépésről – lépésre, hogyan csináld anyagok

Milyen anyagokkal dolgozunk?

A Pentart gyártó anyagival fogunk dolgozni. Mert a minőség, mert a hozzáállásuk, a segítségük, sok-sok ötletük, pl. itt:

http://pentartdekor.blogspot.hu/

Hogyan fizethetsz?

 • előre utalással
 • utánvéttel (feláras, +450 Ft)
 • PayPal-al

 

Hogyan kapod meg a csomagodat?

A beérkező rendeléseket Április 16.- tól kezdem el küldeni MPL Posta futárszolgálattal Április 20-dikával bezárólag.

Szállítási feltételekről olvashatsz: ITT

 

Ha megtetszett az ötlet, és szeretnél értesítést kapni a rendelési lehetőség indulásáról, akkor iratkozz fel a hírlevelemre:

Ide kattintva is megteheted!

Ju-Ditta