Skip to content
Kezdőlap » Blog » Kozmetikai nagy- és kiskereskedelmi webshop

Kozmetikai nagy- és kiskereskedelmi webshop

Bemutatom egy új munkámat. A weblapot nem én építettem fel eredetileg, ám azon követelményeket, amit a rendelő kért a fejlesztőjétől, sehogy sem tudta megcsinálni, és a dizájn sem sikerült még finoman szóval sem túl jól.

Szóval kezdték feladni a reményt, hogy az eredeti megbízottal elérik a vágyott célokat, amik a következők voltak:

  • Egy olyan webshop, ami kis-, és egyben nagykereskedelmi tevékenységet is ki tud szolgálni egyszerre, ami jelent kiskereskedelmi és külön nagykereskedelmi árakon való eladásokat.
  • Az, hogy egy vásárló jogosult legyen a nagykereskedelmi árakhoz, egyfajta ellenőrzési metóduson kell átesnie, aminek a folyamata a következő:
    • Regisztráció egy olyan dokumentum felöltésével, amivel igazolja, hogy ő nem magánszemély, tehát mint vállalkozás, jogosult a nagykereskedelmi árakhoz.
    • Az adatok ellenőrzése után, jóváhagyásra vagy elutasításra kerül sor. A jóváhagyás után a vásárló már látja a termékek nagykereskedelmi árát a profiljába való belépés után.
    • Minden momentumról automatikus email értesítők mennek ki mint a weblap adminja, mint a vásárló felé.
  • Vannak olyan termékek, amelyek magánszemélyek részére abszolút nem elérhetők. Bár kívánság volt, hogy ettől a termék megtekinthető legyen a webshopban, csupán az a személyes profilba belépés után válik vásárolhatóvá a jóváhagyott vállalkozások számára.

A fentiek rendberakásán túl, a feladatom új ruhába öltöztetés is volt, mert a régi dizájn meg se közelítette sem a célcsoportot, sem az ízlést, sem az átláthatóságot. Nem volt egyértelmű, ha valaki belépett a profiljába, akkor valóban belépett e, hol van, mit hol keressen, hogy léphet egyáltalán ki. Márpedig itt a célcsoport elsősorban a kozmetikusok, kozmetikával foglalkozó vállalkozások, akik eleve másban profik, de a számítástechnikában nem feltétlenül, és nem érnek arra rá, hogy összevissza kattintgatással jöjjenek rá, hogy tudnak épkézláb rendelést feladni. Így pedig sok vásárlástól lehet elesni.

Szóval igen nagy volt a káosz, többször futottam annak a gondoltnak, hogy nem e lenne egyszerűbb elölről kezdeni az egészet. Nem szeretjük átvenni mások munkáját, mert az külön körök összessége, míg felmérem, megértem, hogy ő milyen logika mentén rakta össze. Az én elgondolásaim és megoldásaim nem fognak e összeakadni az övéivel? Nem e okozok nagyobb káoszt, ha bővítményeket és témát cserélek alatta úgy, hogy közben már rég üzemel, élesben fut, és zajlanak rajta vásárlások?

De megoldottam. Nem mondom, hogy nincs rajta még mit finomhangolni, de összességében véve sikerült bizalmat nyernem, és már szó van arról, hogy átalánydíjas üzemeltetését is átveszem. Ez a weblap ezzel a megrendelővel a második sikeresen zárt projektünk.

És végül maga webshop: https://iskins.hu/

Ju-ditta