Skip to content

MIELŐTT FELKERESNÉL EGY WEBDESIGNERT

Milyen feladatok várnak rád, hogy elkészülhessen a weblapod?

Készíts tervet! – enélkül nem tudsz elindítani senkit a megvalósításban

Egy vállalkozás (akár egyéni-, vagy cég, akár most indítod, vagy már működik) működéséhez eleve tudnod kell, mivel akarsz foglalkozni, milyen termékeid/szolgáltatásaid lesznek, milyen témájú, milyen hangulatú, milyen problémákon-, vagy érzéseken keresztül akarod megfogni az ügyfeleidet, mik azok a legfontosabb információk, amiket meg akarsz osztani.

A tervhez át kell gondolnod a következő kérdéseket:

   • – logó?
   • – arculat/design (színek, stílus)?
   • – milyen funkciókat akarsz a weblapodra?
   • – milyen szöveges és vizuális tartalmakat akarsz? Hány oldalon?
   • – tárhelyszolgáltatóm van már?

Tudom, hogy nem egyszerű, különösképp, ha még ötleted sincs. Hova is menj? Hogy is csinálják a konkurenciák?  Csak a kezdet nehéz. Egy finom mutatóujjas lökéssel, azaz egy ötlettárral meglódítalak a kreativitás útjára.

Ha összeállt a fejedben mik is legyenek a weblapodon, már van vázlatod, mi legyen a főmenüdben, mit szeretnél bemutatni, talán már fényképeket is elkezdtél készíteni, vagy gyűjteni, rendszerezni, akkor neki kezdhetsz a tartalom megírásának is. Ezt sem célszerű ajánlatkérés és/vagy már szerződéskötés után elkezdeni, mert a tartalom megannyiszor változhat még, míg a végleges kialakul. Van, hogy írás közben jutnak eszedbe dolgok, jajj még ezt is, meg azt is, hmmm csak kéne egy menü pont, vagy bár elsőre elvetetted, de egy ajánlatkérős űrlapot mégis csak tegyünk be. Ezek mind ár meghatározók.

Ha ezeket kidolgoztad, akkor ezek már elég konkrétak ahhoz, hogy felkeress egy webdesignert, mondjuk engem egy ajánlatkéréssel.

És végül, de nem utolsó sorban: Tárhely (és adott esetben domainnév) intézése.

Ez lehet a te, de lehet az én feladatom is. Amennyiben felkérsz az ügyintézésére, természetesen elintézem.

„STORY:

Csörög a telefonom, felveszem: – Halló!

 – Weblapot akarok! Mennyiért csinálod?

-Válaszom: Hát eeezzz szuuperr! Hány oldalas weblapot akarsz? Mit tudjon? Van már logód? Képeid? Vagy valamiii? – És érzem, sőt kong akkorát a túloldalon támadt síri csendben az, hogy akkor esik le a tantusz, ezeket bizony neki kellene tudnia, tetejére összeraknia, és még egy karakternyi elképzelése sincs. Ahogy a kapott heves, lendületes hívás, ilyen lendülettel hal hamvába a mi együttműködésünk is, mint csodálatos főnix madár a weblapkészítés szent oltárán. Csak újra éled valahol, valaha…talán…

Segítek az elindulásban lépésről – lépésre! Ha úgy érzed, hogy kész vagy belecsapni “WEBLAPOM LESZ” projektedbe, akkor nincs más hátra, mint az:

INDULÁS